لیست اختراعات علیرضا فارسی نژاد
جوش نخوردن استخوان يك مشكل جدي در درمان شكستگي هاي شديد مي باشد. در حال حاضر بيشتر نقايص استخواني با استفاده از اتوگرافت، آلوگرافت و جايگزين هاي بيومتريال زيست سازگار، درمان مي شوند. پيوند بافت استخواني اتوگرافت و آلوگرافت با مشكلات متعددي در ارتباط مي باشد. بنابراين ترميم و جايگزيني استخوان با بيومتريال هايي با خواص مناسب كه به صورت زنوگرافت تهيه ميشوند، بسيار ارزشمند است. موادي مانند پودر استخوان دمينرال زنوژن، بيومتريال مناسبي براي ترميم بافت استخواني ميباشند، زيرا با خاصيت استئواينداكتيو و استئوكانداكتيو خود به ترميم بافت استخوان كمك مي كنند. به طور كلي در مهندسي بافت استخوان بيشتر روي مواد مصنوعي (مانند پليمرها) تمركز شده است، ولي استفاده از بيومتريال هاي طبيعي به دليل خاصيت بيولوژيكي ذاتي و شبيه سازي ماتريكس خارج سلولي بسيار اهميت دارد. غني سازي اين بيومتريال ها با فاكتورهاي مناسب مي تواند عملكردهاي ترميمي آنها را تقويت نمايد. يكي از اين فاكتورهاي مناسب فيبرينوژن مي باشد. اين پروتئين علاوه بر تشديد روند آنژيوژنز، محل هاي اتصالي زيادي براي سلول ها، پروتئين ها و فاكتورهاي رشد دارد و مي تواند به عنوان ماتريكس زيست فعال عمل كرده و براي تحويل بيومولكول ها مناسب باشد. مكمل هاي ديگر شامل دگزامتازون، آسكوربيك اسيد و بتاگليسروفسفات بوده كه به تمايز سلول هاي بنيادي مزانشيمي به سلول هاي استخواني كمك مي كنند. اختراع حاضر حاوي پودر آسلولار و دمينرال استخوان زنوژن، نانو ذرات فيبرينوژن حاوي دگزامتازون، آسكوربيك اسيد و بتاگليسروفسفات مي باشد. بنابراين اين اختراع مي تواند جهت تحريك استخوان سازي، ترميم هر گونه نقايص استخواني و افزايش ظرفيت ترميمي استخوان مورد استفاده قرار گيرد.
مهم ترين مشكل درمان نقايص غضروفي عدم ترميم خودبخودي مي باشد كه حل آن به واسطه پيوندهاي اتوگرافت، آلوگرافت و بيومتريال¬هاي زيست سازگار انجام مي گيرد. از آنجايي كه پيوندهاي اتوگرافت و آلوگرافت با مشكلاتي همچون لزوم جراحي و كمبود اهداكننده همراه مي باشد، محصول حاضر، پودر غضروف زنوژن آسلولار شده¬اي را ارائه مي¬نمايد كه ضمن دارا بودن اجزاي محيط طبيعي غضروف و عدم تحريك سيستم ايمني، محدوديت هاي روش هاي پيشين را نيز ندارد. همچنين غني سازي اين بيومتريال با نانوذرات فيبرينوژن موجب فراهم كردن يك ماتريكس زيست فعال، افزايش آنژيوژنز، ايجاد محل¬هايي براي اتصال سلول¬ها، بهبود فراهمي زيستي و افزايش زمان مقاومت در بدن مي گردد. علاوه بر اين نانوذرات فيبرينوژن با مكمل هاي آسكوربيك اسيد و انسولين غني شده اند كه تمايز سلول¬هاي بنيادي به كندروسيت¬ها را افزايش مي¬دهند. اين محصول، بيوايمپلنت غضروفي زنوژن آسلولار غني شده با نانوذرات فيبرينوژني حاوي آسكوربيك اسيد و انسولين، علاوه بر توانايي بهبود روند ترميم ضايعات غضروفي، زيست سازگار و مقرون به صرفه بوده و نياز به واردات محصولات خارجي را رفع مي نمايد.
معمولاً پس از انجام الكتروفورز ژل پلي آكريل آميد، شناسايي باندهاي پروتئيني توسط رنگ آميزي كوماسي بلو انجام مي¬شود. مهم¬ترين مشكل اين رنگ آميزي، حساسيت پائين رنگ بوده كه قابليت تشخيص مقادير كم پروتئين را ندارد. اين موضوع سبب چشم پوشي از مزاياي فراوان اين روش شده و استفاده از آن را محدود نموده است. از اين رو در كيت حاضر كه اساس آن رنگ آميزي سريع مي¬باشد، با كلوئيدي كردن ذرات رنگ، ضمن حفظ مزاياي اين روش، حساسيت آن را نيز به حداكثر مقدار ممكن رسانديم. ضمناً در اين كيت، همه تركيبات مورد نياز در روند رنگ آميزي اعم از تركيبات لازم براي فيكساسيون، رنگ آميزي و رنگ بري بصورت يكجا فراهم شده است و مشكلاتي همچون هزينه زياد خريد محصولات خارجي (با كيفيت كمتر)، لزوم تهيه استوك كامل رنگ براي حتي چند واكنش محدود و درنتيجه امكان منقضي شدن رنگ در صورت نگهداري طولاني مدت، طولاني و چند مرحله اي بودن روند تهيه رنگ، لزوم فيلتر كردن رنگ قبل از استفاده، لزوم استفاده از اسيدهاي مختلف در روند تهيه رنگ و خطرات كار با اسيد را حذف نموده است
در الكتروفورز افقي ذرات باردار در يك محيط مايع با توجه به نوع بار الكتريكي، اندازه، شدت ميدان الكتريكي، خواص محيط پايه و دماي محيط الكتروفورزي خود تحت تأثير جريان الكتريكي به سمت قطب آند حركت مي كنند. يكي از اجزاي اين الكتروفورز سيستم Casting ژل مي باشد كه از دو قسمت Tray (قالب) و Combs (محل بارگذاري نمونه ها) تشكيل شده است. تنوع سيستم هاي Casting موجود در بازار عمدتاً مربوط به ابعاد آن ها بوده و اغلب آن ها تنها براي الكتروفورز يك ژل آگارز با يك درصد مشخص به كار مي روند. تعداد كم چاهك هاي موجود در ژل نيز بررسي همزمان تعداد زيادي نمونه را با مشكل مواجه كرده و بنابراين به تهيه چندين ژل آگارز نياز مي باشد. از سوي ديگر، مواردي وجود دارد كه نياز است يك قطعه از ژل كه حاوي يك باند DNA اختصاصي مي باشد جهت آناليزهاي ديگر مانند تعيين توالي مورد استفاده قرار گيرد. در اين مواقع برش صحيح و منظم آن بخش از ژل بسيار اهميت مي يابد. بنابراين با توجه به اهميت فرآيند الكتروفورز در جداسازي آناليت هاي مختلف، ما بر آن شديم تا در جهت بهبود كارايي و بازدهي اين روش، سيستمي را طراحي كنيم كه الكتروفورز همزمان تعداد بيشتري نمونه را امكان پذير ساخته و با ايجاد دو فضاي متمايز در يك قالب امكان الكتروفورز همزمان دو ژل آگارز با دو غلظت مختلف را نيز فراهم نمايد. در ضمن، اين سيستم به دليل دارا بودن شيارهاي عمقي كه در راستاي ژل قرار مي گيرند، مي تواند برش منظم قطعات ژل را براي مصارف بعدي تسهيل نمايد.
سلول¬هاي بنيادي مزانشيمي پتانسيل زيادي در سلول درماني، پزشكي بازساختي، مهندسي بافت، ژن تراپي، و پيوند اتولوگ دارند. با اين وجود، دشواري¬هايي كه در حمل و نقل و ذخيره طولاني مدت آن¬ها وجود دارد، استفاده از آن¬ها را در مطالعات مختلف محدود كرده است. بنابراين بهره¬گيري از خصوصيات ارزشمند اين سلول¬ها نيازمند روش¬هايي است كه بتوانند اين سلول¬ها را براي استفاده¬هاي طولاني مدت حفظ كنند و در عين حال آن¬ها را به سرعت براي كاربردهاي مختلف در دسترس قرار دهند. يكي از روش¬هاي موجود، ليوفيليزاسيون بوده كه براي خشك كردن نمونه¬هاي منجمد به كار مي¬رود. در پاسخ به اين خشكي، بسياري از ارگانيسم¬ها به حالت خاصي موسوم به Anhydrobiosis تغيير مي¬يابند. فرآيند اساسي در Anhydrobiosis تجمع قندهايي مانند ترهالوز در فضاي اطراف سلول براي محافظت از آن مي¬باشد. شبيه¬سازي اين روش در آزمايشگاه به دليل عدم وجود ناقل براي اين تركيبات در غشا سلول¬ها، با چالش¬هايي رو¬به¬رو است. لذا با توجه به اهميت سلول¬هاي بنيادي مزانشيمي در مطالعات باليني و پزشكي بازساختي، ما بر آن شديم كه با به كارگيري روش¬هايي بر پايه فناوري نانو يعني استفاده از حامل¬هاي ليپوزومي، قند ترهالوز را درون سلول¬هاي بنيادي مزانشيمي مشتق از پالپ دندان بارگذاري كرده و به محصولي ليوفيليزه دست يابيم كه علاوه بر تسهيل حمل و نقل و نگهداري طولاني مدت، بتواند تعداد مناسبي از سلول هاي زنده، عملكردي و داراي توانايي تكثير و تمايز را پس از آبدهي مجدد فراهم نمايد. Lyophilized Dental Pulp Mesenchymal Stem Cell Kit
اكينوكوكوزيس از بيماري هـاي انگلي مشترك انسان و دام مي باشد كه توسط متاسستود اكينوكوكوس گرانولوزوس ايجاد مي شود. انسان، به عنوان ميزبان تصادفي، در اثر تماس نزديك با سگ سانان يا مصرف سبزيجات آلوده به تخم انگل، به بيماري مبتلا مي شود. انگل در روده آزاد شده و پس از عبور از ديواره روده در اعضاي مختلف بدن انسان جايگزين و به تدريج به كيست هيداتيد تبديل مي گردد. ميزان مرگ و مير در انسان هاي مبتلا به كيست هيداتيد بسيار قابل توجه است. روش هاي درماني معمول و پركاربرد جهت درمان اكينوكوكوزيس، شيمي درماني و روش هاي جراحي مي باشند. شيمي درماني با استفاده از داروهايي مانند آلبندازول، با عوارض جانبي مختلفي از جمله مسموميت شديد كبدي و احتمال عود مجدد بيماري همراه است. ايجاد خونريزي هاي پس از عمل و خطر انتشار پروتواسكولكس ها هنگام عمل جراحي (ايجاد كيست هاي ثانويه) نيز از عوارض جانبي روش جراحي مي باشند. از اين رو در محصول حاضر به منظور مهار خونريزي هاي كوچك و تسريع روند انعقاد در موضع جراحي، از بين بردن پروتواسكولكس هاي باقي مانده در موضع و همچنين كاهش استفاده طولاني مدت از داروهاي شيمي درماني، از تركيباتي چون ترومبين، فيبرينوژن، كائولن، ژلاتين و SKoliCide استفاده شده است كه ضمن تسريع روند هموستاز خون در ناحيه آسيب عروقي، مي توانند بدون ايجاد سميت كبدي از پخش احتمالي پروتواسكولكس¬ها در حفره شكمي و ايجاد كيست¬هاي ثانويه جلوگيري نموده و حتي التهاب ناحيه جراحي را تا حدي كاهش دهند. Hemostatic Gelatin Hydrogel with Releasing Ability of Cidal Agent against Echinococcus granulosus Protoscoleces (Surgical H&E patch)
موارد یافت شده: 6